Krops- og bevægelsesterapi

Krops- og bevægelsesterapi

På klinikken arbejder jeg med Krops- og bevægelsesterapi;

 

Alle kan trænge til en kropsbehandling en gang imellem, uanset om man har en fysisk eller psykisk problemstilling eller ej.

 

Kender du til meditation ? Dét at kunne nulstille sindet igennem en meditation er effektfuldt for hvile og genopbygning.

 

Kropsbehandling -er dér hvor kroppen kan komme ned/ind i en nulstilling, med hjælp udefra. De fleste af os bruger kroppen hele tiden. Selv de helt små hverdagsbevægelser er at bruge kroppen.

 

Jeg er uddannet indenfor Bowenteknikken, og jeg er mesteroplært i massage-terapi.

Dertil har jeg selv siden 2004 gået i danseterapi, og i dag benytter jeg denne form for gruppe-proces-arbejde til at specialisere min kunnen.

Dans og bevægelse understøtter ofte en psykologisk proces. Det går lige til kernen, fordi kroppen har al egen naturlig bevægelse som hukommelse.

Hvorfor krops- bevægelsesterapi?

Alle kan trænge til en kropsbehandling en gang imellem, uanset om man har en fysisk eller psykisk problemstilling eller ej.

Kender du til meditation ?

Det at kunne nulstille sindet igennem en meditation er effektfuldt for hvile og genopbygning.

Kropsbehandling -er dér hvor kroppen kan komme ned/ind i en nulstilling. De fleste af os bruger kroppen hele tiden. Selv de helt små hverdagsbevægelser er at bruge kroppen.

Nogle mennesker kan, eller har lært at bruge kroppen mere hensigtsmæssigt end andre.

Uanset, så er de fleste af os født med en skævhed, som ofte ikke er et problem før man en dag i løbet af livet kommer til skade, eller overbruger/stresser kroppen mere end hvad godt er.

…eller vi oplever at bevægeapparatet laver små fine, måske ubemærkede justeringer, for at kompensere, -måske bruger du højre side af kroppen en del mere, fordi den er stærkere…

alle disse små slid eller brug gør at kroppen har brug for en hvile, som vi ikke altid selv kan give den. Her er det superbt at have en behandler der kan hjælpe.

Vi går til læge hvis vi vil have et tjek eller er syge. Vi går til frisør når vi skal klippes og til tandlæge når vi skal have renset tænder. Personligt ville jeg ønske, at vi alle kunne se både den fysiske og den psykiske behandlingsform som en nødvendighed for at holde os selv ved lige.

For mig er der ingen tvivl: Vi bliver sundere af at tage os af os selv, hele vejen rundt!

Faglig baggrund

Jeg afsluttede min uddannelse som Bowenterapeut i 2006. Min uddannelse erhvervede jeg mig i Californien, på Hawaii, i England og DK. For at kunne praktisere officielt skal vi yderligere have studeret fysiologi, anatomi og sygdomslære, psykologi, klinikvejledning og have taget førstehjælps kurser.

 

Jeg er mesteroplært i massage-terapi ved Jeanette Sander i 2008, hvorefter jeg arbejdede i hendes firma til 2010, inden jeg fik mine egne firmakunder.

 

Jeg er uddannet inden for moderne dans, (og har elitegymnastik som baggrund), og jeg arbejder også med kunstformen til dagligt.

 

Dertil har jeg selv siden 2004 gået i danseterapi, og i dag benytter jeg denne form for gruppe-proces-arbejde til at tanke mig selv op til at få overskud i mit arbejde, og i mit personlige liv. Jeg lærer hele tiden. Resten af livet!

 

Danse- og bevægelse understøtter ofte en psykologisk proces. Det går lige til kernen, fordi kroppen har al egen naturlig bevægelse som hukommelse. Det er et eminent redskab i terapiens verden.

 

Når jeg har klienter benytter jeg mig af al ovenstående viden og erfaring.

Udtalelser:

Thierry: “Janne har behandlet mig gennem flere år med de forskellige teknikker hun besidder.

Hun arbejder i høj grad med og ud fra hjertet, og det har hjulpet mig rigtig meget at bekæmpe min gigt, samt hjulpet mig til at blive en bedre udgave af mig selv.

Jeg anbefaler hende varmt”

 

Nicky:

“There are times when one’s whole body aches and is heavy with the weight of invisible things. On such a day Janne gave me a treatment.

I remember with a clarity that comes from being pleasantly surprised: she pressed a place on the right side of my neck with sweet sensitivity and firmness. When she released her hand I felt that my body had been reset.

I won’t forget this.”